De Koog Texel

De Koog Texel met hond bezoeken

De Koog is dé badplaats van Texel. Vanuit het gezellige centrum met vele winkeltjes en restaurantjes, loopt u zo over de duinen het strand op. Het brede strand heeft voor elk wat wils. Kleine kinderen spelen met zand en water, maken zandkastelen en zetten hun eerste stapjes in de branding. Voor de oudere kinderen is de Noordzee geweldig om in te zwemmen en spelen met vrienden. Volwassenen rusten uit op het warme zand en lezen lekker een boek of tijdschrift. Ook voor een weekendje Texel met hond kan De Koog een goede keuze zijn. Er zijn mooie wandelroutes, duinen en het strand is ook dichtbij.

Er zijn ook strandtentjes voor versnaperingen te vinden. Om het strand schoon te houden, heeft de gemeente voldoende afvalbakken geplaatst. Hierdoor is het in De Koog Texel genieten voor mens en dier.

De Koog heeft een gezellig centrum

In de Koog zelf is er altijd iets te doen. Zo is er in juli de jaarlijkse kermis. Er is voldoende uitgaansgelegenheid waar jong en oud zich kan vermaken. Rondom het centrum vind je gezellige hotels en andere accommodaties om te slapen en ontbijten. Één van de aanraders is hotel Greenside, waar ook je hond welkom is. Na een lange strandwandeling val je hier moe maar voldaan in slaap.

Voor een leuke souvenir of een lekker hapje eten moet je in de Dorpsstraat zijn. Hier vind je vele verschillende typen restaurants, van Grieks tot Italiaans en van Mexicaans tot Spaans. De sfeer is er altijd goed en de bediening erg vriendelijk. Kortom: de Koog is the place to be op Texel!