De Waal Texel met hond

De Waal op Texel bezoeken met honden

Het schattige dorpje De Waal is met zijn ruim 400 inwoners het kleinste dorp van Texel. Ook dit dorp was vroeger zee met enkele buurtschappen. In het Cultuur Historisch Museum kunt u zien hoe de mensen van De Waal vroeger leefden en werkten. Het museum is gevestigd in een oude stolpboerderij, die op zich zelf al het bewonderen waard is. In het museum staan vier thema’s centraal, die ieder jaar weer anders worden vormgegeven.

Herfstmarkt in De Waal

Maar er is meer te doen in dit pittoreske dorpje: zo is er ieder jaar een herfstmarkt aan het eind van de maand oktober. Daarnaast vind er eens per twee jaar een verhalenfestival plaats in de woonkamers van de dorpsbewoners. Bij dit festival komen verhalenvertellers uit heel Nederland naar het dorp met hun beste verhaal.

Wandelpad ’t Sommelpaadje, ideaal om samen met uw hond te lopen

Voor de actieve vakantieganger met een hond is er natuurlijk het wandelpad ’t Sommelpaadje. Het pad is genoemd naar de aardmannetjes die zouden dansen op de Sommeltjesberg, een afgegraven grafheuvel bij De Waal.

Het Sommelpaadje leidt langs tuunwallen en schapenweides, door de polder en het oudste gebied van Texel. Tijdens de route zijn er prenten te zien die kunnen worden overgekrast. Tezamen vormen deze een voorstelling. Erg leuk voor kinderen, maar ook om te lopen samen met uw hond(en)! Door de leuke wandelroutes, het mooie compacte dorpje en de natuur maakt De Waal ideaal voor een vakantie op Texel met uw hond. En er zijn genoeg mogelijkheden om een accommodatie te boeken op Texel met hond.

Festival Sommeltjespop

Het gratis festival Sommeltjespop is uiteraard ook naar deze trollen vernoemd. Het festival heeft een gezellige, Texelse sfeer, met goede Nederlandse bands, zoals bij voorgaande edities: Go Back to the Zoo, Dotan, Kensington, Chef’Special en de Handsome Poets. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 4 juli. Voor meer informatie volg je: @sommeltjespop op Twitter. En als je toch op Twitter zit, volg ons (@tipsTexel) ook even!