Bezienswaardigheden Texel

De bezienswaardigheden op Texel

Net voor de kust van Noord-Holland ligt het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden, het mooie Texel. Het is een eiland waar je door de verscheidenheid en de grootte volop kunt genieten. Texel kent vele bezienswaardigheden. Er is voldoende te bewonderen om de hele vakantie of een weekendje op Texel met je hond op een fijne manier door te brengen.

Je kan er tijdens een vakantie heerlijk door de dorpjes lopen, genieten van het strand en de duinen, winkelen en ontspannen op een van de vele leuke terrasjes. Er zijn goede restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of lunch. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden die je kunt gaan bezichtigen. We hebben hier een aantal bezienswaardigheden Texel op een rij gezet.

Hondvriendelijke accommodaties op Texel

Bekijk direct alle accommodaties waarin ook uw hond welkom is:

Een greep uit de bezienswaardigheden op Texel

Natuur

De stranden op de noordelijke punt en zuidpunt zijn er zeer mooi. Ook een fietstocht door de duinen daar is zeker de moeite waard. Dit deel van Texel behoort tot het nationale park Duinen van Texel. De fiets- en wandelpaden zijn goed zodat je er heerlijk door de duinen en bossen kunt fietsen en wandelen. Bij uitstek geschikt voor een vakantie op Texel met je hond. Tijdens de fietstocht zal je een overvloed aan vogels kunnen bewonderen. Deze vogels zitten ook vooral vaak in de duinmeren die je tijden de fietstochten zal passeren.

De duinmeren van het De Muy is de broedplaats van de lepelaars en de aalscholvers. Daarom mag je hier van 1 maart tot half augustus is niet komen.Het is dan een afgesloten gebied.

Ecomare

Dit omvat een natuurmuseum, zeeaquarium, zeehondenopvang, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park “Duinen van Texel”.

Zelfpluktuin

Je moet, vooral als je kinderen bij je hebt, de Zelfpluktuin op Texel een bezoek brengen. Je mag daar zelf je eigen groenten, fruit en bloemen plukken. Dit is voor kinderen een leuke ontspanning. Gezonder fruit en verser kun je niet hebben.

Waddenhoppen

Nederland heeft vijf Waddeneilanden, namelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Wanneer je nog niet weet welk eiland het mooiste is om een bezoek te brengen kun je tijdens de zomermaanden Waddenhoppen. Dan kan je met de veerboot de eilanden een bezoek brengen.

Karten

Je kan ook voor de ontspanning gaan karten op het Circuitpark Karting Texel. Er zijn uitdagende bochten en hoge snelheden te bereiken. Je kunt daar heerlijk sportief gaan genieten.

En nog veel meer bezienswaardigheden Texel

Er zijn nog meer bezienswaardigheden en ontspanningsmogelijkheden zoals de Oudheidkamer, Juttersmuseum Flora, het Cultuurhistorisch museum en nog vele anderen. Een vakantie op het eiland Texel is altijd een goed keuze. Je kan er heerlijk luieren op het strand maar ook sportief bezig zijn.