De Krim Texel met hond

Alles over de Krim op Texel bezoeken met je hond

Texel is een uniek stukje Nederland waar je het gevoel krijgt in het buitenland te zijn. Er is enorm veel te doen voor jong en oud, zeker het bezoeken waard dus. En het grote voordeel is: bij De Krim op Texel is uw hond welkom!

Er zijn vele toeristische bestemmingen op Texel, en vakantiepark De Krim biedt voor elke bezoeker wat wils. En helemaal voor jou en je hond(en). Hieronder zet TexelHond.nl de informatie van De Krim overzichtelijk op een rij, inclusief handige tips over het bezoeken van De Krim met hond.

Historie van de Krim Texel

In de jaren 60 begonnen steeds meer toeristen het mooie Texel te ontdekken en daarmee was er natuurlijk vraag naar hotels en campings. In 1969 begonnen een aantal mensen woonachtig op Texel een camping, zij hielden deze camping graag in eigen beheer. Deze artsen, bakkers en andere bewoners deden de klussen op de camping en bewaarden de rust onder de bezoekers, zo droeg iedereen zijn steentje bij. In de jaren 80 werd de camping groter en er werden bungalows gebouwd.

De Filosofie van de Krim

De Krim is destijds lokaal begonnen en gericht op de ontwikkeling van Texel, deze belangen worden ook vandaag nog behartigd. De Krim hoort bij Texel en Texel hoort bij de Krim, met trots. Dit is te merken aan de keuzes van leveranciers, personeelsbeleid en het steunen van lokale maatschappelijke en culture doelen. De aandeelhouders dragen deze filosofie ook een warm hart toe.

Op De Krim het vakantiepark is de hond welkom

Vandaag de dag is De Krim op Texel niet zomaar een camping, het is het best uitgeruste vakantiepark van Texel en de waddeneilanden. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in faciliteiten voor bezoekers. De Krim biedt elke gast een gepast verblijf dat op hun individuele wensen aansluit. Niet alleen ideaal voor een weekendje Texel met hond, ook voor een langere periode is De Krim uitermate geschikt.

Golfbaan de Texelse

Sinds de jaren 90 is de Golf sport in Nederland in opkomst en vandaag de dag is Golf erg populair. Daarom is er een prachtige Golfbaan geopend vlak naast De Krim. In 1997 is de baan geopend en in 2014 is deze nog eens uitgebreid naar een 18-holes linkcourse. Een prettige en uitdagende baan voor de Golf liefhebbers.

Bungalowpark ’ t Hoogelandt

Zoals eerder genoemd is De Krim begonnen als camping, in 2008 werd er een Bungalowpark aan het aanbod toegevoegd. De keus is dus aan de bezoeker hoe hij zijn of haar vakantie graag doorbrengt. In 2011 zijn er rietgedekte luxe bungalows met veel ruimte bij gekomen om de gast nog meer keuze te bieden.

Hotel Molenbos

Ook aan gasten die graag in een hotel verblijven is gedacht. Hotel Molenbos ligt naast vakantiepark De Krim en Golfbaan de Texelse. Het restaurant en alle kamers zijn de laatste jaren gerenoveerd alsmede opnieuw ingericht.

Nog meer campings

Inmiddels is er veel meer dan alleen de oorspronkelijke camping De Krim. Naast de bungalows, het hotel en een golfbaan zijn er nog vier andere campings in beheer. Namelijk Loodsmansduin, Kogerstrand, De Shelter en Om de Noord. Deze campings bevinden zich op diverse locaties op Texel en bieden voor diverse wensen wat wils. Al met al een heleboel redenen waarom De Krim de titel van het best uitgeruste vakantiepark van Texel en omstreken zeker verdient.