Weekendje Texel met hond

Een weekendje Texel met je hond boeken

Of het nou zomer, herfst, winter of lente is, een weekendje Texel met hond is altijd een aanrader. De unieke eilandsfeer van Texel is onvergetelijk en gedurende het hele jaar blijft het interessant voor bezoekers om even te ontspannen tijdens een weekendje Texel.

Vakantie hond Texel

U kunt op diverse manieren uw verblijf in Texel zo aangenaam mogelijk maken, Texel kent vele bezienswaardigheden. Zo kunt u een compleet weekendje Texel boeken met daarbij een verblijf in karakteristieke accommodaties. Op Texel is er altijd genoeg te doen, het eiland biedt een breed scala aan voorzieningen en comfort.

Hondvriendelijke accommodaties op Texel

Bekijk direct alle accommodaties waarin ook uw hond welkom is:

Wandelen op Texel met je hond

Het eiland ontdek je het beste wanneer je gaat wandelen. Al wandelend kom je gauw bij de mooiste plekjes en is er genoeg tijd en ruimte om alles in je op te nemen. Er zijn talloze wandelroutes beschikbaar en wanneer u begint met wandelen kan het leuk zijn een van deze wandelroutes te nemen.

Staatsbosbeheer heeft ongeveer 180 km wandelpad op Texel. Een deel daarvan is tijdens het broedseizoen gesloten om broedvogels voldoende ruimte te geven. Dit kunt u zien aan de groene markering op de paden. Een weekendje Texel betekent natuurlijk ook een heerlijke strandwandeling, zo kunt u direct door de duinen naar het bos en wordt u verrast door bloeiende heidevelden en prachtige landschappen. Informeert u bij de plaatselijke VVV gerust over de mooiste wandelroutes en begin uw vakantie goed.

Op vakantie naar Texel samen met uw hond, het is een echte aanrader.

Fietsen op Texel

Op de fiets kunt u uw weekendje Texel compleet maken door gebruik te maken van de vele fietspaden op het eiland. Texel heeft meer dan 140 km aan fietspad, een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee. U fietst hier over de dijk met een geweldig uitzicht van de zee. Onderweg zijn er altijd leuke cafeetjes waar u even uit kunt rusten. Het verleden van Texel kunt u terug zien in de fietsroutes: van de kogelgaten in de vuurtoren tot de vele bijzondere stenen op het strand! Er is genoeg te zien en genoeg te vertellen.

Naar Texel met je kinderen

Een weekendje Texel is uitstekend om met het hele gezin te boeken. Het eiland is uitermate kindvriendelijk en biedt veel activiteiten voor kinderen. Zo kan een weekendje Texel al gauw een groot avontuur worden wanneer het speelwrak wordt bezocht en de kinderen omgetoverd worden tot echte piraten.

Ook kan een meeuwenkolonie bezocht worden maar zijn er ook veel gelegenheden om vrijuit te spelen. Verschillende wandel- en fietsroutes zijn speciaal samengesteld voor kinderen, zo zijn er Texelse kabouters die graag uw kind op een leuke manier de weg wijzen door het bos. Alle accommodaties zijn geheel kindvriendelijk, hebben leuke speeltuinen en beschikken over binnen- en buitenzwembaden.

Zeehonden spotten op Texel

Om het weekend compleet te maken kunt u het oudste zeehondenopvangcentrum van Europa bezoeken; Ecomare. Van dichtbij maakt u mee hoe zeehonden gevoerd worden. Ook kunt u zeehonden in het wild spotten, het eiland staat bekend om de vele zeehonden die rondom Texel leven.

Flora en Fauna

Het landschap op Texel is rijk, naast polders, prachtige stranden en duinen, zijn er ook mooie heiden en bossen. In mei bloeien in het zuiden van het eiland grote bollenvelden. Daarnaast is Texel een geliefd eiland voor vogelliefhebbers. Zo kunnen er op een dag wel honderden verschillende soorten vogels waargenomen worden. In het voorjaar broeden er ongeveer tachtig verschillende vogelsoorten, en in totaal zijn er ongeveer driehonderd soorten op het eiland te vinden.