Den Burg Texel

Den Burg Texel

Wanneer je met de auto de veerboot op Texel afrijdt, is het eerste dorp aan je rechterhand Den Burg. Het dorp is gemakkelijk te bereiken via de hoofdweg van het eiland. Ook voor fietsers zijn er vele routes die naar Den Burg Texel leiden. Het gezellige dorp mag je zeker niet overslaan! Het is qua inwoners het grootste dorp van Texel en ook qua bedrijvigheid is er in Den Burg het grootste aanbod.

den burg texel Steenenplaats

Je kunt er het klokje rond eten: ontbijt en lunch haal je bij bakker Timmer, hier kun je ook plaatsnemen in de tearoom en er een kopje thee of koffie bij bestellen. Ook ’s avonds kun je aan het zelfde plein terecht voor je diner, bijvoorbeeld bij eetcafé de Steenenplaats (vernoemd naar het plein). Hier is voor elk wat wils: vis, vlees of vegetarisch. Ook natafelen op het pleintje is erg sfeervol.

Bezienswaardigheden in Den Burg

denburg texelNatuurlijk kom je niet alleen in Den Burg om te eten. Je wilt ook iets beleven en bekijken. De middeleeuwse straatjes zijn leuk om doorheen te slenteren. Verdwalen doe je er niet, want ze zijn in een rond patroon gebouwd, dus je komt altijd wel weer een bekend iets tegen. Voor de 14.000 inwoners en de toeristen zijn er een bioscoop en openluchtzwembad. Ook de VVV is in Den Burg. Tijdens het wandelen trekken de mooie etalages de aandacht, maar loop ook vooral eens een winkeltje binnen voor een leuk souvenirtje of iets moois voor thuis op de schouw.

In Den Burg zijn verschillende kerken en rijksmonumenten die het bezoeken waard zijn. Bij slecht weer kun je terecht in de oudheidskamer, gevestigd in een van de oude panden.