Den Hoorn Texel

Den Hoorn

Vanaf het moment dat je de veerboot af fietst, begint je vakantie! Je kunt natuurlijk linea recta naar je vakantie verblijf fietsen, maar het is leuker om eerst het meest zuidelijke dorp van Texel te bezoeken: Den Hoorn Texel.

den hoorn texel kerk

Het is eenvoudig te bereiken en eenmaal aangekomen strijk je neer op het sfeervolle terras van Inn de Knip. Onder het genot van een kopje koffie of één van de vele ijsthee-soorten die hier geschonken worden, maar je plannen voor de rest van de dag.

Bezienswaardigheden in Den Hoorn

Het dorp Den Hoorn kent vele bezienswaardigheden. Het schattige kerkje met zijn karakteristieke witte toren is zeker een bezoek waard. Ook bijzonder zijn de vele bloembollenvelden met narcissen, wilde hyacinten en tulpen. Afhankelijk van de maand waarin ze bloeien, kun je hier prachtige foto’s van maken.

In het dorp zelf kun je genieten van de oude gevels en ook binnen kijken in het Walvisvaarders Huisje. Hier hebben vanaf 1729 twee generaties walvisvaarders gewoond. De inrichting en voorwerpen nemen je mee naar deze tijd. Wil je nog beter weten en voelen hoe het toen was, dan kun je ook een rondleiding krijgen van een vertelster die in de huid kruipt van de toenmalige bewoners.

Loodsmansduin

Wil je liever naar het strand, dan kan dat ook in Den Hoorn. Ook daar valt genoeg te zien en te beleven, bijvoorbeeld het Loodsmansduin, waar nog een bunker van vlak voor de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven is. De bunker werd door de Nederlanders gebouwd en doet nu dienst als uitkijkpost. Het strand vind je bij Paal 9 t/m 12. Je kunt hier ook strandhuisjes huren, al vanaf 1 dag. Iedere dinsdagavond in juli en augustus is er een vliegeravond bij Paal 9.

De Bonte Belevenis

Bonte Belevenis den hoorn texelWanneer je echt niet meer weet wat je in Den Hoorn moet doen, is er altijd nog de Bonte Belevenis. Op dit landgoed is er echt voor elk wat wils. Papierscheppen, naar de bakkerij of distilleerderij, zeepjes of kaarsen maken, wat je maar wilt. Ook is er een bonte mix van dieren, erg leuk voor de allerkleinsten. Als u een weekendje op Texel bent (of langer) dan is dit een leuke aanrader.