Goedkoop weekendje weg Texel

Goedkoop weekendje weg Texel

Texel is een van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Het is uitermate geschikt als bestemming voor een goedkoop weekendje weg. Lekker even uitwaaien op het strand, fietstochten of bezoekjes aan leuke dorpjes, Texel is echt een bestemming voor een weekend of een korte week. Uiteraard wil je niet te veel betalen tijdens je weekendje weg en daarom volgen hier een paar tips voor een weekendje Texel.

Goedkope accommodaties op Texel

Vakantie op Texel boeken


Een goedkoop weekendje weg naar Texel begint natuurlijk bij het verblijf. Texel heeft veel verschillende soorten hotels, maar bovenal campings en bungalowparken. Kamperen op een grote camping is een mogelijkheid, maar een stuk goedkoper is kamperen bij de boer. Verschillende boerderijen bieden een stuk land aan waar je voor en kleine prijs je caravan of tent kunt neerzetten. Daarnaast is het altijd goed om te kijken of je in het hoogseizoen naar Texel wilt, aangezien het eiland dan vol stroomt met toeristen schiet de prijs voor hotelkamers en campings dan omhoog. Ben je niet gebonden aan een (school)vakantie, loont het zeker om Texel te bezoeken net voor of net na de zomervakantie. Het weer is dan nog steeds prima, maar de prijzen een stuk gunstiger.

Fietsen is gratis en gezond!

Een goede tip om te besparen op je uitgaven tijdens een goedkoop weekendje weg naar Texel is fietsen! Fietsen kost niks en het eiland leent zich uitstekend om met de fiets te verkennen. Je kunt binnen een dag het hele eiland rondfietsen of als je het rustiger aan wilt doen vanuit je verblijfsplaats elke dag een ander stuk eiland verkennen. Je kunt natuurlijk eigen fietsen meenemen, maar je kunt ook fietsen huren. Dit kan bij vrijwel iedere camping op Texel, maar ook hotels hebben vaak een fietsverhuur. Daarnaast staan op de balies van restaurants, hotels en andere gelegenheden gratis routebeschrijvingen van de mooiste fiets en wandeltochten over het eiland.

Kinderen gratis toegang

Meestal gaat het meeste geld ongezien op aan toegangskaarten voor allerlei bezienswaardigheden. Gelukkig is Texel een kindvriendelijk eiland en kun je bij een heleboel bezienswaardigheden gratis naar binnen met kinderen. Bezorg de kinderen de dag van hun leven bijvoorbeeld in Kinder Speelparadijs Texel vlakbij De Cocksdorp. Deze speeltuin biedt veel plezier en gratis toegang, net als het Piratenschip bij jachthaven Oudeschild. Hier kunnen kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren over het 32 meter lange schip.

Ook volwassenen gratis!

Gelukkig is er ook voor mensen die zonder kinderen naar Texel gaan genoeg te doen waarvoor de portemonnee dicht kan blijven. Het oude gerestaureerde fort De Schans, nabij Oudeschild, is gratis toegankelijk voor iedereen. Het fort is aangelegd door Willem van Oranje en biedt een kijkje in de tijd van Napoleon. Ook de uitkijktoren in het bos bij Fonteinsnol, in De Cocksdorp en de uitkijkplaats bij de lepelaarkolonie in De Geul zijn gratis toegankelijk. Vanuit deze plaatsen heb je met goed weer een prachtig uitzicht over het eiland. Vogelaars kunnen daarnaast hun hart ophalen bij een van de vele gratis vogelexcursies die Vogelgroep Texel regelmatig organiseert.

Gratis festivals op Texel

Texel biedt het hele jaar rond verschillende gratis toegankelijke festivals en activiteiten.

 • 30 april: Texelse vreugdevuren
  Over het hele eiland worden in verschillende plaatsen activiteiten georganiseerd en ‘s avonds grote vuren aangestoken.
 • De hele maand juni: Klifhanger
  Gratis toegankelijke kunstmanifestatie in en rond Den Hoorn.
 • Begin juni: Sommeltjespop
  Popfestival in De Waal met landelijke en lokale bands.
 • Eind november: Struûn Texel
  Cultureel en culinair festival in Den Burg, met apart kinderprogramma.
 • Begin mei: Reddingsbootdag
  Open dag in de bootshuizen van Oudenschil en De Cocksdorp.