Losloopgebied Texel

Het Waddeneiland Texel is ongetwijfeld een van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Ben je het trotse baasje van een hond en wil een vakantie Texel met hond en wil je weten wat het losloopgebied op Texel is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op vele plaatsen op het eiland mag je hond vrij rondlopen. Bovendien zijn er op Texel tal van voorzieningen voor honden en hun baasjes. Op deze pagina lees je alles over de losloopgebieden voor honden op Texel.

Waar mag hond los lopen op het strand van Texel?

losloopgebied hond Texel strand
Foto door Texelhond.nl

Lekker zonnen op het uitgestrekte strand of een lange strandwandeling maken? Je viervoeter mag mee! Op het grootste deel van het Texelse strand mag je hond zelfs gewoon loslopen. In sommige strandzones moet je je hond aanlijnen tijdens het broedseizoen van de vogels (van 1 maart tot 1 september). Op de bewaakte strandzones en de naaktstranden moet je viervoeter het hele jaar door aangelijnd zijn. Aanlijnen is ook heel het jaar verplicht in de meeste duingebieden, met uitzondering van een aantal zones waar je hond vrij mag rondlopen buiten het broedseizoen (vanaf 1 september tot eind februari).

Losloopgebied in de bossen van Texel

In de twee grote bosgebieden van Texel, het Dennenbos en het Krimbos, mag je hond vrij los lopen (met uitzondering van speelplaatsen, speelpleinen en zones met vee). Om te vermijden dat je hond achter schapen, vogels of andere dieren aangaat, is het verplicht om je hond aan te lijnen op wandelpaden langs weilanden. Ook in de dorpscentra is aanlijnen steeds verplicht.

Voorzieningen voor honden op Texel

In een groot aantal particuliere vakantiehuizen op Texel zijn honden toegestaan. Ook bij steeds meer hotels, campings en B&B’s worden honden toegelaten. Uiteraard moet je bij het reserveren van een accommodatie wel opgeven dat je je hond meebrengt.

Je kunt zelfs een ‘Honden Uitwaaiweek’ boeken. Dit is een speciaal arrangement waarbij je onder begeleiding van een hondencoach werkt aan het gedrag van je viervoeter, terwijl je geniet van een aangename vakantie op Texel.

Jachthondensport Texel organiseert praktijkdagen met speciale trainingen voor jachthonden. Als je je hond eens extra wilt verwennen met een super-de-luxe wasbeurt, wachten er op het eiland twee hondenwasstraten op jou en je hond. En mocht je viervoeter onverhoopt dringende medische hulp nodig hebben, kun je terecht bij twee Texelse dierenartsen.