Particulier vakantiehuis Texel met hond

Voor hondenbezitters is een vakantie op Texel met hond een echte aanrader. Waar in diverse toeristische gebieden de huisdieren soms minder geliefd zijn, kunnen ze op het Waddeneiland vrijwel overal ongehinderd rondlopen. En niet alleen op het strand, in de duinen of het bos zijn ze van harte welkom, ook de meeste horeca zet graag een bakje water voor de viervoeter klaar. Ook vakantieverblijven zijn voor een groot deel ingericht op het tijdelijke verblijf van een hond. Het vinden van een passende accommodatie is beslist geen lange zoektocht. Er is een ruim aanbod aan particuliere vakantiehuizen op Texel met hond beschikbaar. Bekijk hier onze top 5.

Hondvriendelijke vakantiehuizen op Texel

Bekijk direct alle accommodaties waarin ook uw hond welkom is of lees verder voor onze top x vakantiehuizen.

particulier vakantiehuis Texel met hond

In de watten gelegd in een particulier vakantiehuis waar de hond welkom is

Lekker uitwaaien met je hond kan op Texel natuurlijk op één van de vele stranden die Texel aan de westkant van het eiland rijk is. Vanaf het zuiden zou je helemaal naar de noordpunt kunnen lopen en dan doorkruis je het Nationaal Park Duinen van Texel. Neem dan ook zeker een zijstapje naar de duinen zelf of naar De Slufter, een karakteristiek deel van het eiland. Bedenk wel dat in de zomerperiode (maart tot begin september) een deel van het strand de honden aangelijnd moeten zijn.

Het gaat hier om de bewaakte stranden en de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp. Die aanlijnplicht geldt ook voor gebieden waar honden in de nabijheid van andere dieren, zoals de voor Texel zo kenmerkende schapen of andere grazers, komen. Texel heeft ook veel meer dan een breed zandstrand.

Aan de westzijde ligt een prachtig dennenbos en bij De Cocksdorp in het noordelijke deel van het eiland ligt het Krimbos. Heerlijk wandelen over pittoreske bospaadjes, alleen dus even uitkijken waar je hond eventueel moet worden aangelijnd. Trouwens, als je hond er na een regenachtige dag onverhoopt wat smoezelig uitziet; juist in de nabijheid van deze twee bossen bevindt zich een echte ‘hondenwasstraat’. De hond wordt dus op het hele eiland flink in de watten gelegd. Zelfs de reis met het veerpont is voor je huisdier – met de snoet in de wind – al een hele ervaring.

Speciale activiteiten op Texel met je hond

Niet alleen de natuurgebieden zijn een uitdaging voor je trouwe viervoeter. Aan de oostkant zijn er weliswaar geen stranden, maar wel meerdere karakteristieke plaatsjes aan de Waddenzee, zoals Oudeschild. En een wandeling langs de vele kleine buurtschappen geeft ook weer een heel ander beeld van het eiland.

Hondencoach Jan Oosting biedt op Texel ook speciale arrangementen aan waarbij aan het gedrag van je hond wordt gewerkt. Omdat het eiland niet al te groot is, zijn alle fijne locaties op het eiland prima te bereiken en is het dus niet zo belangrijk waar je accommodatie zich bevindt.

Dat maakt de keuze uit de talloze mogelijkheden waar je met je hond kan verblijven heel groot. De ruimte van een vakantiewoning in de duinen of de bossen geeft je het ultieme gevoel van vrijheid, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om te verblijven in een hondvriendelijke accommodatie in de nabijheid van de wat meer toeristische omgeving van plaatsjes als De Burcht, De Cocksdorp of De Koog op Texel.

Er zit vast wel een fijne bestemming tussen het ruime aanbod. Fijne vakantie!