Last minute Texel

Last minute naar Texel?

Op het laatste moment een weekendje of midweek weg boeken? Wat dacht je van een paar dagen op één van de meest fijne eilanden van ons land? Wat dacht je van Texel? Texel is de ideale plek om last minute heen te gaan. Het eiland leent zich er uitermate goed voor om last minute een verblijfplaats te boeken. Hoewel wel onderdeel van Nederland voelt dit eiland niet aan als echt Nederland. Rust, natuur en ruimte zijn hierbij belangrijke steekwoorden. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om ook last minute nog naar Texel af te reizen om lekker te genieten van de zee, het strand en het eiland. Voor een last minute naar Texel of een al gepland weekendje Texel is het verstandig dat u rekening houdt met twee belangrijke zaken: uw verblijf en uw bootreis.

Bekijk direct alle last minute accommodaties waarin ook uw hond welkom is:

Last minute Texel: uw bootreis

Op Texel komt u natuurlijk niet zomaar: u zult altijd gebruik moeten maken van de boot om van het vasteland naar dit eiland te reizen. U kunt als voetganger reizen, maar u kunt ook uw eigen auto of zelfs camper meenemen. Ook deze bootreis naar Texel kunt u vaak nog last minute boeken. Houdt u er dan wel rekening mee dat u wellicht iets langer moet wachten voordat u de boot op kunt. Er is maar 1 maatschappij die commerciële overtochten verzorgt: TESO.

Met TESO naar Texel

Dit is de officiële site van, de naam TESO zegt het eigenlijk al, Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Op deze site kunt u direct (last minute) tickets naar Texel boeken en online betalen. Ook de dienstregeling vindt u op deze site. Let op: u hoeft dus geen datum en/of tijd voor de reis te reserveren! U zorgt gewoon dat u op de veerhaven aanwezig bent en kunt daar wachten op een plek op de boot. Op de website vindt u de gemiddelde wachttijden voor specifieke data en tijden.

Boek last minute een vakantiehuisje

Texel heeft ontzettend veel te bieden. De soorten verblijfsplekken zijn dan ook divers. Het meest populair zijn de vakantiehuisjes of bungalows. Deze staan verspreid over het hele eiland. In een vakantiehuisje kun je je vakantie op Texel helemaal eigen maken. Gezellig samen ontbijten in de tuin of lekker samen koken en genieten van een lange avond. Natuurlijk kun je er in een vakantiehuisje ook voor kiezen om gezellig het centrum van bijvoorbeeld De Koog in te gaan en daar een hapje te eten. De mogelijkheden in een vakantiehuisje zijn eindeloos.

Verblijf in een hotel op Texel

Texel heeft naast deze vakantiebungalows tevens diverse hotels op het eiland staan. Deze vind je op de drukkere en populaire delen plekken van het eiland, zoals De Koog, Den Burg, Den Hoorn, Cocksdorp, Dennenbos, De Waal, Oudeschild en Oosterend. Er zijn verschillende soorten hotels te vinden: van basishotels tot aan vier sterren hotels.

Veel hotels zijn uitgerust met een restaurant waar standaard een ontbijt (meestal inbegrepen bij de prijs) plaatsvindt. Lunchen doe je in één van de strandtenten of in het dorp. Een lekkere maaltijd en de borrel in de avond kun je in één van de vele restaurants in bijvoorbeeld De Koog of Cocksdorp. Overal op het eiland is er wat betreft horeca wel wat te vinden, zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen.

Kamperen op Texel met je hond? Ook dat kan op Texel!

Het eiland staat er natuurlijk ook om bekend om lekker te gaan kamperen. Wanneer je iets last minute wilt boeken, heb je bij kamperen een grote kans dat er op één van de vele campings nog een plekje vrij is. Er zijn verschillende soorten campings op Texel te vinden: boerderijcampings, campings in de duinen vlakbij zee of campings midden in het groen tussen de bomen. Kamperen hoeft vandaag de dag helemaal niet primitief te zijn; de meeste campings hebben gewoon elektriciteitsaansluiting en luxe hygiënevoorzieningen. Wanneer je een last minute zoekt waarin rust centraal staat, dan is kamperen op Texel echt aan te raden.

Voor ieder wat wils

Op het eiland is enorm veel te doen. Natuurliefhebbers zullen zich hier absoluut thuis voelen. Het Nationaal Park Duinen van Texel is een goede plek voor een fietstocht of een wandeling. Er zijn verschillende lange en korte uitgestippelde wandelroutes en fietsroutes te verkrijgen. De duinen vind je aan de westkant van het eiland en is ongeveer 43 km2 groot. In het Nationaal Park zijn er naast een bijzonder aanbod van natuur ook diverse wilde dieren te spotten. Verder staat het eiland bekend om haar vele schapen, die je overal op Texel terug zult vinden. Uitgewandeld? Bezoek dan het centrum van Den Burg, de zogenoemde hoofdstad van het eiland. Hier zijn de meeste grote en kleine winkels te vinden. Ook kun je hier terecht voor een lekker broodje of een warme maaltijd. Wanneer je in de zomer op het eiland bent, is De Koog een goede plek om te zijn. Deze badplaats heeft een ideale ligging: het strand ligt om de hoek. In De Koog kun je verschillende souvenirs halen in één van de vele souvenirwinkels. Ook zijn er veel terrasjes en cafés te vinden.

Last minute accommodatie met hond boeken op Texel

Op deze website kunt u direct online een overzicht krijgen van alle last minute mogelijkheden voor uw verblijf op Texel. Slaapt u graag in een hotel, of gaat u met de camper? Heeft u zin om eens in een bijzondere accommodatie te overnachten of geniet u liever met uw gezin van een vakantiehuisje op een vakantiepark? Vaak zijn – ook last minute – nog behoorlijk wat accommodaties beschikbaar waar u een selectie uit kunt maken. Naast het zoeken van last minute accommodaties op Texel kunt u ook direct online boeken en betalen. Zo kunt u direct na het ontvangen van de bevestiging onderweg naar Den Helder voor de boottocht!

Het boeken van een last minute

Last minutes boeken worden alsmaar populairder. Mensen weten pas op het laatste moment waar ze naar toe willen en het boeken van een last minute is meestal een stuk goedkoper omdat hotels de kamers graag willen verhuren. Dit is het grootste voordeel van het boeken van een last minute. Eén van de nadelen kan zijn dat je uiteindelijk niet op de plek belandt die je in eerste instantie voor ogen had. Op een eiland als Texel moet dat echter niet een groot probleem zijn. Het eiland is groot genoeg voor tientallen verschillende soorten verblijfsplekken en het eiland is klein genoeg om alles te kunnen ontdekken, tevens de plek waar je misschien eerst had willen verblijven. Boek dus vandaag nog je weekendje weg naar dit bijzondere eiland!

Direct een last minute op Texel boeken

Bekijk direct alle last minute accommodaties waarin ook uw hond welkom is: