Wat te doen op Texel als het regent?

Wat te doen op Texel als het regent?

Texel is één van de populairste Waddeneilanden, voor veel toeristen uit binnen- en buitenland erg in trek. Het is vanaf het Nederlandse vasteland het eerste eiland. Er is namelijk van alles te doen, Texel heeft vele bezienswaardigheden. Dit geldt niet alleen wanneer het prachtig weer is, maar ook als het regent. Mocht je niet weten wat er precies te doen is op Texel als het regent? Wij hebben een aantal activiteiten op een rij gezet die je kan gaan doen als het regent op Texel. Zo hoeft slecht weer jouw vakantie namelijk niet te verpesten.

Toch naar het strand van Texel

Het mooie aan de stranden van Texel is dat ze altijd een fijne bestemming zijn. Als het zonnig is kun je er lekker bruin worden. Maar als het regent kun je er een fijne strandwandeling maken om uit te waaien. Je kunt er een fijne route lopen en als je je goed aankleedt kan je weinig gebeuren. Bovendien is de kans dat het lekker rustig is ook redelijk groot. In dat opzicht is het strand misschien zelfs wel aantrekkelijker dan wanneer het zonnig is. Ook zijn de meeste strandtenten gewoon open, dus je kunt ook lekker wat drinken na een stevige wandeling.

Bier proeven

bierproeverij oudeschild texel

Een leuke indooractiviteit op Texel is het bezoeken van de bierbrouwerij. Texels bier is door het hele land populair. Op het eiland kan je de brouwerij van binnen bekijken. Er worden verschillende soorten bier gebrouwen. Je kunt ze allemaal proeven. Ook is het mogelijk om en rondleiding door het pand te krijgen. Zo heb je al snel een leuke dag gevuld en heb je er nog bier bij kunnen drinken ook. En als je de biertjes lekker vond, dan kan je ze direct kopen en meenemen naar huis. Bekijk de openingstijden van Bierbrouwerij Texel op www.texels.nl

Uiteten op Texel

Ook op Texel weten ze wat goed eten is. Het is dus niet zo gek om daar eens goed gebruik van te maken als het een dagje wat minder weer is. Niet dat alleen bij slecht weer goed gegeten wordt, maar je hebt wel de tijd om het eens goed in je op te nemen. Het eiland herbergt verschillende restaurantjes van hele hoge kwaliteit, dus je kunt met gemakkelijk een hele regenachtige week inkleuren met bijvoorbeeld een aantal verschillende visgerechten. Op Texel vind je namelijk de meest uiteenlopen de vismaaltijden die allemaal het proberen waard zijn.

Zwemmen, winkelen of naar de bioscoop

Tot slot zijn er ook op Texel de meer gangbare vormen van indoorvermaak te vinden. Je kunt gaan zwemmen, naar de bioscoop, winkelen en alle andere bekende binnen-activiteiten gaan doen. Dit is misschien niet iets specifieks voor Texel, maar je kunt nog altijd gewoon een prima dag hebben op het eiland op deze manier.

Slecht weer hoeft je vakantie dan niet helemaal in het water te laten vallen. En voor je het weet is de regen weer voorbij en kun je weer gaan doen wat je je eigenlijk had voorgenomen.